ABA liga
Strana 1 od 52 • Delite •
Strana 1 od 52 • 1, 2, 3 ... 26 ... 52 
ABA liga
Utakmicom Krka-Makabi (18h) danas počinje ABA liga, pa je red da se otvori ova tema.

Bodi Bond- mvp

- Datum upisa: 02.10.2010
Godina: 26
Re: ABA liga
Makabi rutinski - 83:68. Mačvan igrao 10 minuta u 2. poluvremenu i ubacio 4 poena. Imao još 3 skoka i 2 asistencije.

Bodi Bond- mvp

- Datum upisa: 02.10.2010
Moram da priznam da mi se ova ABA liga jos vise zgadila ulaskom Makabija u istu...

Mihael- mvp

- Datum upisa: 03.10.2010
Godina: 25
Mihael ::Moram da priznam da mi se ova ABA liga jos vise zgadila ulaskom Makabija u istu...
+1

Everton- prva petorka

Godina: 24
Ovo je bilo iživljavanje ni sa pola gasa
Onaj Omić je simpatičan, da postepeno radi u teretani i biće super
Panićev šut, hahaha
Mrzi me i bilo šta da pišem, žao mi je dece u hali koja su ono gledala
Onaj Omić je simpatičan, da postepeno radi u teretani i biće super
Panićev šut, hahaha
Mrzi me i bilo šta da pišem, žao mi je dece u hali koja su ono gledala

Nolle- mvp

Milan Milošević novi član Budućnosti Voli
http://www.vijesti.me/sport/milan-milosevic-novi-clan-buducnosti-voli-clanak-41047

Naissus- prva petorka

Makabi stvarno prejak. Smit sjajan igrač, za Farmara nema potrebe da komentarišem. Ja ne mogu da verujem kako je Sofoklis pored svoje mase i kilaze, onako pokretljiv. Stvarno svaka mu čast.
Cibona pružila otpor, približila se na 8 razlike u zadnjoj četvrtini, ali kvalitet Makabija je brzo došao do izražaja. Zupčić držao Cibonu u životu.
Takodje Cibonini crnci me uopšte nisu nešto oduševili.
Zna li eko zašto Mačvan nije igrao ?
Cibona pružila otpor, približila se na 8 razlike u zadnjoj četvrtini, ali kvalitet Makabija je brzo došao do izražaja. Zupčić držao Cibonu u životu.
Takodje Cibonini crnci me uopšte nisu nešto oduševili.
Zna li eko zašto Mačvan nije igrao ?

dane- prva petorka

- Datum upisa: 06.12.2010
Godina: 22
Novi sam na forumu pa uvodni pozdrav ekipi!
Juče sasvim solidna utakmica Makabija i Cibone. Dvadesetak razlike i je neki realan odnos snaga između ova dva tima, barem po mom skromnom mišljenju. Makabi je gotovo cijelu utamicu igrao zonski presing. Cibona čak i nije djelovala toliko zgubljeno koliko sam mislio da će izgledati u takvom sustavu obrane. Cibosi su većinu svojih koševa postizali licem ka košu - šutem, što je očekivano s obzirom na zonsku obranu Makabija, ili slobodnim bacanjima. Iz reketa su ubacili jedva nekih dvadesetak poena. U drugom poluvremenu je Makabiju svirano dvije tehničke. Sudci su stvarno svirali svakakve gluposti pa je donekle bilo i opravdano protestiranje domaćina. Upravo te tehničke su pomogle Ciboni da rezultatcki ne doživi potpuni krah. U zadnjoj četvrtini, upravo na krilima tehničke, sa -20 Cibosi dolaze na samo -8 (trojka Zubčića, nesportska Smithu i tehnička klupi - 4 pogođena bacanja, trojka Chasea i dvojka Zubčića). Džouk Vranković je isto dosta igrao zonu. Nakon čeonog auta uvijek su Cibosi stajali u 2-3 zonu, također nakon pogođenih slobodnih bacanja igrali su zonski presing i vraćali se u istu zonsku formaciju. Također, jako puno su rotirala obadva trenera. Makabije već u prvoj četvrtini izrotirao dvije petorke. Vidljivo je da je početak sezone i da se dosta stvari još treba uigrati. Makabi definitivno veliko iskustvo za sve manje klubove iz lige. Pošto se spominje Izrael kao potencialni domaćin F4, samo još osvrt na to. Ne bih volio final four nikako u Izraelu. Osim što ga maltene nitko drugi neće moći gledati uživo, ipak su oni samo gosti u ovoj ligi i da bi zaslužili domaćinstvo final foura, po meni, moraju odraditi barem 2-3 sezone. Naravno, svijet se vrti oko para...
Juče sasvim solidna utakmica Makabija i Cibone. Dvadesetak razlike i je neki realan odnos snaga između ova dva tima, barem po mom skromnom mišljenju. Makabi je gotovo cijelu utamicu igrao zonski presing. Cibona čak i nije djelovala toliko zgubljeno koliko sam mislio da će izgledati u takvom sustavu obrane. Cibosi su većinu svojih koševa postizali licem ka košu - šutem, što je očekivano s obzirom na zonsku obranu Makabija, ili slobodnim bacanjima. Iz reketa su ubacili jedva nekih dvadesetak poena. U drugom poluvremenu je Makabiju svirano dvije tehničke. Sudci su stvarno svirali svakakve gluposti pa je donekle bilo i opravdano protestiranje domaćina. Upravo te tehničke su pomogle Ciboni da rezultatcki ne doživi potpuni krah. U zadnjoj četvrtini, upravo na krilima tehničke, sa -20 Cibosi dolaze na samo -8 (trojka Zubčića, nesportska Smithu i tehnička klupi - 4 pogođena bacanja, trojka Chasea i dvojka Zubčića). Džouk Vranković je isto dosta igrao zonu. Nakon čeonog auta uvijek su Cibosi stajali u 2-3 zonu, također nakon pogođenih slobodnih bacanja igrali su zonski presing i vraćali se u istu zonsku formaciju. Također, jako puno su rotirala obadva trenera. Makabije već u prvoj četvrtini izrotirao dvije petorke. Vidljivo je da je početak sezone i da se dosta stvari još treba uigrati. Makabi definitivno veliko iskustvo za sve manje klubove iz lige. Pošto se spominje Izrael kao potencialni domaćin F4, samo još osvrt na to. Ne bih volio final four nikako u Izraelu. Osim što ga maltene nitko drugi neće moći gledati uživo, ipak su oni samo gosti u ovoj ligi i da bi zaslužili domaćinstvo final foura, po meni, moraju odraditi barem 2-3 sezone. Naravno, svijet se vrti oko para...

maxisb- mahač peškirom

- Datum upisa: 07.10.2011
Nadam se da ce i ostali postovi biti na ovom nivou... 
Dobrodosao!

Dobrodosao!

Mihael- mvp

Godina: 25
Strana 1 od 52 • 1, 2, 3 ... 26 ... 52 
Similar topics» NBA liga 2010/2011 - 1. deo
» Španska ACB liga 2010/2011
» Grčka liga 2010/2011
» Košarkaška liga Srbije 2010/2011
» NBA liga 2010/2011 - 2. deo
» Španska ACB liga 2010/2011